"Eu râd plângând şi mi-i speranţa vană,
Din deznădejdi îi dau nădejdii hrană,
Mă bucur dar nu aflu încântare,
Primit frumos, zgonit de fiecare."

Francois VILLON


Ioana Ruxandra Banica

Alina OPRINA

    Scurt film cu Alina

Alina OPRINA

În vărstă de 14 ani, Alina suferă de microcefalee şi para-pareză spastică. Provine dintr-o familie extrem de sărcă motiv pentru care părinţii şi bunicii nu îşi permit să îşi ajute fetiţa pentru recuperare. Şedinţele de terapie costă relativ mult şi sunt necesare pe un un termen îndelungat. Cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al nostru putem reda speranţa de mai bine şi în viaţa Alinei.

 

Voluntari

  • Emanuel TOMA - Voluntar
  • Preot C.TOADER - Voluntar
  • Roxana-Maria DRAGUSIN - Voluntar


 

PATRANOIU MARIAN


Marian este un copil de 11 ani din Arges-Romania, provine dintr-o familie cu venituri foarte mici, locuiesc intr-un spatiu foarte mic insa bogatia lor este Marian, singurul copil. Parintii lui sunt oameni responsabili, devotati muncii lor, increzatori in ajutorul Bunului Dumnezeu si al oamenilor cu suflet. Marian si-a petrecut si isi petrece copilaria ducand in spate o diformitate mare, desi a suportat mai multe interventii chirurgicale si are o tija de-a lungul coloanei vertebrale, el se misca greu dar nu il impiedica sa mearga la scoala luptand sa isi invinga boala. Este un copil intelgent, invata bine, modeleaza piese de artizanat si este un exemplu pentru colegi si pentru noi toti.


Crinu-Gabriel COMAN

Crinu-Gabriel

Coman Crinu-Gabriel, în vârsta de 11 ani, din Arges, provine dintr-o famile defavorizată. Crinu suferă de parapareză spastică şi de o întârziere în dezvoltare (SECHELE ECI). El este ambiţios şi tenace. Familia lui îl iubeşte necondiţionat şi ar face orice pentru a-i alina suferinţele. Îl duc la o şcoală normală fiind cea mai aproape de locuinţa lor. Din păcate, Crinu nu înţelege, precum ceilalţi copii, ce se întâmplă în orele de curs. Îi place să fie sociabil, prietenos, dar toate pe înţelesul lui. Tratamentul medical pentru Crinu este costisitor. Părinţii fac eforturi supraomeneşti pentru fiul lor, dar Crinu mai are fraţiori care au şi ei necesităţi omeneşti. Veniturile părinţilor sunt limitate şi fiecare zi este o luptă pentru supravieţuire. Suntem siguri că, prin ajutorul nostru, putem aduce o alinare acestui copil a cărui suferinţă nu ne poate lăsa indiferenţi.