->

Colaborare Operation Smile

Doamna Mihaela Toma, preşedinta Asociaţiei "Salvând un suflet, Salvăm viitorul" a cunoscut într-un mod intim impactul pe care caritatea îl poate avea în viaţa oamenilor. În 1996, ea a fost beneficiară unei mini-operaţii de ligament, asigurată de voluntari ai fundaţiei Operation Smile. Aceştia sosiseră în Romănia pentru binecunoscuta lor activitate de chirurgie estetică şi ortopedică.

Operation Smile - Consultind pacientMihaela pregătind pentru internare un pacient de 6 ani. Băiatul a fost operat ortopedic şi asta i-a uşurat mult viaţa zilnică.

Întorcîndu-se la un control organizat de aceeaşi fundaţie, recunoscătoare, Mihaela şi-a oferit serviciile. Membrii voluntari ai Operation Smile au fost impresionaţi de atitudinea ei pozitivă, de buna cunoaştere a limbii engleze şi au acceptat-o bucuroşi in echipa lor pe durata celor 10 zile în care au operat şi insănatoşit zeci de bolnavi. Ultima lor venire în Romănia, în anul 2000, a gasit-o pe doamna Mihaela Toma pregătindu-se pentru o carieră ca asistentă medicală. Ca şi în celelalte dăţi, alături de voluntarii din US ai Operation Smile, Mihaela a asistat cu mult entuziasm la intervenţiile chirurgicale ş î îngrijirea post-operatorie a aproape 80 de bolnavi.

Operation Smile - Pregatind pacient pentru operatieAlături de o pacientă de 15 ani, pregătind-o şi incurajănd-o pentru operaţia la tendoane. Operaţia a fost un succes.

Această experienţa, ne-a mărturisit Mihaela, a fost cea care a convins-o de importanţa caritaţii si voluntariatului în viaţa semenilor ei. Prin ea a putut urmări la prima mâna binele pe care eforturile unor oameni de suflet îl poate aduce in viaţa celor mai puţin norocoşi. A înfiinţat acest ONG, "Salvând un suflet, Salvăm viitorul" cu speranţa să dea mai departe binele care i s-a daruit ei şi să-l înmulţească.